Aktiviteter

Lauvlia ønsker å stimulere barns fantasi, kreativitet og skaperglede. Gjennom Kittelsens flotte bilder viser vi hans uuttømmelige fantasi og hans unike evne til å levendegjøre alt han så omkring seg.
Vi ønsker å inspirere barn og voksne ved en vandring rundt i Th. Kittelsens eget eventyrrike, pirre din nysgjerrighet og åpne blikket ditt – kanskje finner du kunstneren i deg?

Barnas hus
Barnas Hus er stabburet der du kan tegne, lese og legge puslespill. Her finnes også klær til utkledning. Utenfor står staffelier, farger og pensler klare til bruk. I hønsehuset kan du lage småtroll og hekser, trebåter, kongledyr og mye annet. Vi har husker og stylter som alle kan bruke.

Barnas sti
Barnas sti langs bekken kan by på overraskelser. Kanskje ser du både troll, nøkk og hulder. Du vil helt sikkert få øye på den lille kvernkallen som arbeider flittig dagen lang. Stien ender i Lauvlias Trollamfi.

Gamleveien ved Lauvlia
Ta bena fatt og oppdag kulturlandskapet og naturen som inspirerte kunstneren til å arbeide og bosette seg i Sigdal. Turen gir også et innblikk i forpleiningen av kulturlandskapet og er skiltet med T.Kittelsens motiver.

Les mer om gamleveien

Lauvlias Trollamfi
En teaterarena for eventyrformidling og fortellertradisjon. Vakkert beliggende øverst på Lauvlias tomt – inne i skogen. Trollhodet i stein brukes som inngang til scenen – grusbakken. Hodet tjener som bakgrunn til scenen. Det er god plass på baksiden. Amfiet har sitteplasser til ca 200 og ståplass til mange flere. Det er tilgang på strøm.
Ta kontakt for bruk av Trollamfiet, teatergrupper, kor, musikere,enkeltopptredener, barnehager eller skoler.

Tur til «Flya»
Foretrekker du en lengre tur, kan du følge den merkede stien som fører opp til «Flya». Gå den samme stien som familien Kittelsen gjorde mens de bodde i Lauvlia. Etter vel 3 km oppover i lia, kan du nyte den flotte utsikten, akkurat som familien Kittelsen gjorde. En fin familietur!

Bading
På varme sommerdager er det fint å ta et bad i Soneren fra berget ved siden av båthuset.

Velkommen til oss i Lauvlia!