Barnas Lauvlia

Kunstnerhjemmet Lauvlia ønsker å inspirere barn til å ta i bruk sin egen fantasi og skaperglede. Vi tar også i mot barnehager og skoler – se skoleklasser.

Lauvlia, en kilde til skapende kulturformidling for barn og voksne sammen!
Det er vårt mål med å vise Kittelsnes store fantasi og skaperglede og på den måten inspirere barna til selv å utvikle sin egen fantasi. Vi håper Kittelsens naturopplevelse og evnen til å levendegjøre alt han så omkring seg, også vil bidra til at barna selv vil se og finne.
Ved en vandring rundt i Th. Kittelsens eget eventyrrike vil vi stimulere barna til å søke omkring seg med noe av Kittelsens nysgjerrighet. Deretter kan de ta i bruk sin kreativitet og skaperglede i Barnas Hus enten for å tegne, male et bilde eller lage figurer og troll, eller kanskje en båt.

Til Barna

På Lauvlia kan du oppleve masse spennende.

Du kan bli med på omvisning i huset til Inga og Theodor, hvor de bodde sammen med alle barna sine.
Vet du hvor mange barn de hadde? Kanskje du vet navnene på noen av dem også?

Da får du se alle de flotte kunstverkene som Theodor Kittelsen har laget, som vi har i utstillingen.
Vet du om et bilde som Th. Kittelsen har malt?

Du kan også gå på oppdagelsestur i Theodor Kittelsens eget eventyrrike, på Barnas sti. På toppen ligger Lauvlias Trollamfi.
Theodor Kittelsen fant mange artige ting i naturen – og han så nok en del som andre ikke så også.
Kanskje det var en trerot som ble til et troll i hans tegninger?

Barnas hus er egentlig to hus, både et stabbur og et hønsehus. Men det er ikke høner der nå, da. I de husene henger kopier av trolltegninger som Theodor Kittelsen har laget. Kanskje du vet navnet på en trolltegning han har laget?
Ved Barnas Hus – stabburet – kan du få male ditt eget maleri. Du får stå ved staffeliet og male akkurat slik en ordentlig kunstner gjør. Inne i stabburet kan du tegne, lese eller kanskje kle deg ut? Her er bøker, tegneark og klær til utkledning.
I Barnas Hus – hønsehuset – kan du få lage din egen leke. Kanskje et troll, en båt eller noe annet du finner på. Det er bare å bruke fantasien din.

Egen aktivitetsbok spesielt tilrettelagt Lauvlia og området her tilsalgs i butikken. Rebus på området.

På Lauvlia finnes også husker og hoppetau som du kan bruke, og det er det et stort uteområde.
Det er en fin badeplass rett nedenfor huset- så husk å ta med deg badetøy.

Velkommen til Theodor Kittelsens eget eventyrrike!