Skoler, fra 1 kl. til videregående, og barnehager

Velkommen på tur til Lauvlia i Th. Kittelsens kunstnerhjem!
Her kan dere få oppleve Kittelsens eget Soria Moria.
En omvisning og vandring ute i Th. Kittelsens eget eventyrrike, vil stimulere barna til å selv å se med
Kittelsens nysgjerrighet og åpne blikk – og ikke minst hans store fantasi.

Deretter kan de ta i bruk sin kreativitet og skapergled i Barnas Hus- enten for å tegne, male et bilde eller lage figurer og troll, eller en båt.
Her har det blitt skapt mangt et troll og nye eventyr, fargerike tolkninger av utsikten til Andersnatten og fantasifulle dyr.

Ved et besøk deles barna i grupper etter hvor mange dere er. En gruppe går inn i huset, en annen går til Barnas hus, stabburet og hønsehuset hvor barna maler og lager trebåter. Staffelier, farger og pensler og materialer er klare til bruk. En gruppe går i Barnas sti langs bekken. Kanskje ser du både troll, nøkk og hulder? Du vil helt sikkert få øye på den lille kvernkallen som arbeider flittig dagen lang. Stien ender i Lauvlias Trollamfi hvor trollhodet i stein brukes som inngang til scenen. .

Besøket kan kombineres med tur langs «gamleveien», skiltet med Th.Kittelsens motiver, eller bading ved stranden rett nedenfor Lauvlia.

I museumsbutikken finner du produkter tilknyttet Kittelsens kunst, som reproduksjoner, innrammede bilder og bøker av og om Kittelsen. Enkel servering som is, bringebærsaft/brus, kaffe og vafler.
Vi åpner etter avtale ved besøk av skoleklasser og barnehager.

Fra 2017 tilbyr vi også besøk av skoleklasser  fra videregående trinn.  Kunstnerhjemmet har mye å by på; kulturhistorie, kunsthistorie, ikoniske bilder som er kjente og gjenkjennelige.  Elevene får innblikk i hvordan familien bodde for over 100 år siden. Hva de levde av og hva Kittelsen skapte.  Hvordan var det å være kunstnerhustru og barn av en stor kunstner. Her er et stort friområde med skulpturer inspirert av Theodor Kittelsen og en stor trollborg med amfi. Trollamfiet kan brukes til fremføring og felles samling. Skisseblokker, malerpensler og staffeli klare til bruk.