Årets temautstilling.

...og skogen gav oss eventyret, samt illustrasjoner til boken om Hellig Olav.

S K O G T R O L D E T

Fra Theodors bok Troldskap

Naar solen gik ned, bredte ensomheden og stilheden sig over de lange moer, tyst og tæt. Det var, som om de ikke voved at drage aande, som om skogen laa i stille taus forventning. Da hamred det i vort hjerte. Vi vilde have mere, – vi tigged og bad om eventyr, sterke vilde eventyr for os fattige barn.

Og skogen gav os eventyret.

Stort og stilt kom det smygende, som paa bløde lydløse kattefødder. Alt, som før stod forstenet stille, begyndte at røre sig. Der borte springer en fjeldknaus fram. Undring og angst samlet sig om den: Den fik øine….. tog til at leé paa sig….. vandred i staaende stilhed lige mod os! Og vi fryded os i angsten, vi elsked den! Det var skogtroldet. I sit eneste store øie bar han frem for os al den uhygge og rædsle, alt det guld og glimmerglans, som vor barnesjæl forlangte.

Dette er det Theodor Kittelsen selv skriver i sin bok Troldskap. Det er tydelig at Kittelsen lot seg inspirere av skogen og dens mystikk. Med sin fantasi og sitt barnlige blikk kunne han skape liv i alt fra fjell, stubber og mosekledde tuer. Mye av dette fant han nettopp her i skogen og fjellet rundt Lauvlia.

Vi vil gjerne ta dere med inn i Theodor Kittelsens kunstnerhjem og la dere få en smakebit av hans fantasi verden med troll, alver, huldre og nøkken.

Lauvlia tar også imot forhåndsbestilte grupper fra ca. 1. mai 2019. Ta kontakt på post@lauvlia.no.

I tillegg til omvisningen i Inga og Theodors hjem,  kan dere ta en kopp kaffe og vafler m.m. og kose dere på tunet med fantastisk utsikt til vannet Soneren, Andersnatten og Norefjell i det fjerne. Her finnes også en variert museumsbutikk med bl.a. mange Kittelsenprodukter og litteratur.

Guidene venter på dere for å ta dere inn i en ekte eventyrverden!

Velkommen til Lauvlia.