Årets utstilling 2018 – «Hvad er livet»?

 

Kittelsens mange tegninger kan tolkes på mange måter.  Lauvlia vil i år vise et utvalg av hans mange tegninger og produksjoner.

Store og små lar seg inspirere til å filosofere over hva det er han prøver å formidle.  Og på Lauvlia kan vi i sommer undres over nettopp det til stadig tilbakevendene og evige spørsmålet; Hvad er livet?  I tillegg til å illustrere på oppdrag ga han også ut mange mapper og bøker med egne tekster og illustrasjoner.  Lauvlia vil i år vise et utvalg av hans mange utgivelser og tegninger.  Kunstnerhjemmet har i løpet av tiden det har vært åpent for publikum bygget opp en stor samling av gjenstander, skisser og bilder, hans bokutgivelser og ikke minst Theodors egen boksamling.

Besøkende får personlig omvisning i Kunstnerhjemmet der guiden forteller om familielivet i Lauvlia og om Th. Kittelsen´s kunst.   I huset vil du som besøkende få se hele hjemmet; soverommene, finstua, dagligstua, skolestua, peisestua hvor kunstnervenner og andre besøkende hygget seg – og atelieret hvor, som Theodor uttrykte det; «mange billeder og tanker har vandret ut fra det lille atelieret med de mørke bjelkevæggene deroppe» . Her ble han inspirert av utsikten mot Andersnatten, vannet Soneren med Eggedalsfjellene og Norefjell i det fjerne, noe som gjenskapes i hans bilder.   Sommer og vintermotiv som vi alle nikker gjenkjennende til.  Egne aktiviteter for barn.

Årets sesong åpner kl. 12.00 lørdag 2. juni og varer helt fram til slutten av september.

Lauvlia tar også imot forhåndsbestilte grupper fra ca. 1. april 2018. Ta kontakt på post@lauvlia.no.

I tillegg til omvisningen i Inga og Theodors hjem,  kan dere ta en kopp kaffe og vafler m.m. og kose dere på tunet med fantastisk utsikt til vannet Soneren, Andersnatten og Norefjell i det fjerne. Her finnes også en variert museumsbutikk med bl.a. mange Kittelsenprodukter og litteratur.

Guidene venter på dere for å ta dere inn i en ekte eventyrverden!

Velkommen til Lauvlia.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]