Sesongåpning kl. 11.00 – 2017

Sesongåpning kl. 11.00 – 2017

En samling med tanker og streker - blyanttegninger av Th. Kittelsen

Lauvlia åpner dørene for årets sesong lørdag 03. juni Det er deretter åpent hver helg til 23. september, hver dag 03.juni til 01. september.IMG_1712

«Inspirasjon – skisser og ideer» av Th. Kittelsen
Theodor Kittelsen fant mye av sin inspirasjon i norske folkeeventyr og sagn. I landskapet og menneskene rundt seg og i situasjoner han opplevde. Veien fra ide til ferdig tegning eller maleri gikk som oftest via skisser, det kunne være enkle streker på et kladdeark eller mer utførlige skisser i tegneblokka.
Mange av Th. Kittelsens skisser er tatt vare på og Lauvlia har ervervet ca. 45 originale skisser fra familien til Kittelsen. Rundt 30 av disse er rammet inn og vil utgjøre årets hoved-utstilling i atelieret på Lauvlia. Basert på Kittelsens inspirasjonskilder samt skissene og hans verk vil kunsthistoriker Kjersti Sundt Sissener utgi en bok på Orfeus forlag som omhandler dette til årets sesongåpning.
Det er i år laget ny avkjøring og parkering i Lauvlia. Denne blir innviet 3.juni samtidig med boklansering.
Årets sesong åpner kl. 11.00 3. juni og varer helt fram til slutten av september. Guidene venter på dere for å ta dere inn i en ekte eventyrverden!