Åpningstider og omvisning

Åpent lørdager og søndager 18 aug. - 23 sept. kl: 11.00 - 17.00.

Lørdag og søndag fra 02. juni – 23.september, 11.00 -17.00
Alle dager 18.juni – 19. august klokken 11.00 – 17.00
Omvisning hver hele time fra 11.00 – 16.00.

Ta kontakt for å forhåndsbestille grupper/ besøk  utenom sesong og faste åpningstider.

Billettpriser:
Voksne – kr 120,-
Barn – også grupper – kr. 80,-
Grupper fra 15 personer – kr. 100,-

Som en idyllisk oase ligger kunstnerhjemmet der og venter på besøk. Det har mye å by på; kulturhistorie, kunsthistorie, vakre bilder, spennende historier om levde liv for rundt 100 år siden. Hvordan var det å bosette seg på landet for kunstmalerne som de ble kalt av lokalbefolkningen? Hva levde de av og hva skapte de? De hadde med seg et pust av den store verden, levde utradisjonelt i forhold til naboene. Spiste og drakk anderledes men ble samtidig tatt godt i mot av folk i bygda. Hvordan innredet de husene sine og hvordan var det å være kunstnerhustru og barn av store kunstnere? Alt dette kan du få svar på ved et besøk i Lauvlia.

Alle som besøker Lauvlia får en personlig omvisning i kunstnerhjemmet. Samtidig som du besøker en kunstutstilling, er du også gjest i familien Kittelsens hjem.
Gå inn i familiens Soria Moria, forestill deg kunstneren i hans atelier, alle barna i skolestua eller en kveld med kunstnervenner i peisestua.
Guiden vil formidle både historiene og atmosfæren fra deres tid – og ikke minst om Th. Kittelsens kunst.
Guidene i Lauvlia er iført sin spesielle drakt som ble laget til åpningen i 1995. Drakten er inspirert av bunaden som ble brukt i Sigdal for 100 år siden, og av Th. Kittelsens bilde «Grautkjerringer» fra 1904.

Grautkjærringer Skoleklasser